Dieťa, údajne zranené pri policajnom zásahu, pustili domov

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 13:37 • 2 min
Dieťa, údajne zranené pri policajnom zásahu, pustili domov

BRATISLAVA - Niekoľkotýždňové dieťa, ktoré údajne upadlo do bezvedomia počas policajnej akcie v Moldave nad Bodvou, dnes lekári Detskej fakultnej nemocnice Košice prepustili domov.

slovakia

left justify in out

Podľa slov námestníka nemocnice Juraja Bazára už bolo v dobrom stave. Keďže prípad rieši polícia, nemohol poskytnúť podrobnejšie informácie o tom, v akom stave dieťa na oddelenie prijali.

Zdravotné problémy dieťaťa údajne súvisia s policajnou akciou v osade v Moldave nad Bodvou v stredu 19. júna. Upozornila na to neziskovka ETP Slovensko – Centrum pre trvalo udržateľný rozvoj, ktorá tvrdí, že dieťa upadlo do bezvedomia. Neziskovka okrem toho hovorí o desiatkach zranených, ktorí museli vyhľadať lekárske ošetrenie. "Po zásahu muselo byť (dieťa, pozn. SITA) ošetrené jednotkou rýchlej zdravotníckej pomoci a hospitalizované," napísalo združenie v stanovisku. "Dôrazne popierame zranenie maloletého dieťaťa, ktoré je prezentované v masovokomunikačných prostriedkoch ako dôsledok tejto policajnej akcie," reagovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel povedal, že do košickej detskej nemocnice prevážali záchranári dieťa z moldavskej pohotovosti s dýchacími ťažkosťami. Podľa jeho slov bolo pri vedomí. Predseda Strany rómskej únie na Slovensku (SRÚS) František Tanko dnes povedal, že bábätko sa zranilo údajne po tom, ako kukláči použili v "chyži" kaser. 

ETP a SRÚS vidia zásah ako brutálny a neprimeraný, polícia to však odmieta a hovorí o útoku na policajta so sekerou. Malo ísť o plánovanú pátraciu akciu, ktorá bola okrem Moldavy nad Bodvou aj v obci Drienovec. Spolu zasahovalo 63 policajtov, ktorí predviedli 15 osôb. Totožnosť chceli zistiť u ôsmich ľudí, piatich riešili pre priestupok a ďalších dvoch pre podozrenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Rómska strana chce podať trestné oznámenie a obrátiť sa plánuje aj na inšpekciu ministerstva. Hovorkyňa rezortu vnútra Lucia Garajová pre agentúru SITA napísala, že v súvislosti s policajnou akciou prijala ministerská Sekcia kontroly a inšpekčnej služby jedno trestné oznámenie. Osoba, ktorá ho podávala, nebola podľa Garajovej priamym svedkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies