Dieťa, ktoré vypilo chemický roztok, aj ďalších 2000 pacientov riešili bratislavské urgenty

NETKY.SK • 27 December 2017, 15:30 • 2 min
Dieťa, ktoré vypilo chemický roztok, aj ďalších 2000 pacientov riešili bratislavské urgenty

BRATISLAVA - Lekári ošetrili počas Vianoc na urgente v detskej nemocnici na Kramároch 836 detí. V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) to bolo ďalších vyše 1 200 pacientov.

slovakia

left justify in out

Deti prichádzajúce do detskej nemocnice často trápili angíny, tráviace ťažkosti sprevádzané vracaním a hnačkou, zvýšená teplota či alergické reakcie. Približne každé šieste dieťa potrebovalo vyšetrenie chirurgom. "Do chirurgických ambulancií chodili najmä deti s bolesťami brucha," povedala hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave Dana Kamenická. Malí pacienti utrpeli aj úrazy hlavy po pádoch, tí starší si zranili skôr predlaktia.

 

V nemocnici hospitalizovali napríklad aj štvorročné dieťa, ktoré vypilo vodný roztok leptavej látky z detského chemického setu. Na urgente lekári ošetrili aj jedného opitého 16-ročného mladistvého; po detoxikačnej liečbe ho z nemocnice poslali do domácej liečby.

 

"Naši lekári sa najčastejšie stretávali so zažívacími ťažkosťami, pacientom narobili problémy kosti v hrdle, niekoľko ľudí bolo intoxikovaných pre nadmerné požitie alkoholu a vyskytli sa aj pacienti so psychickými ťažkosťami," informovala hovorkyňa UNB Eva Kliská. Zdravotníci UNB poskytli zdravotnú starostlivosť aj pacientom, ktorí utrpeli poranenia následkom pádu alebo pri autonehode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies