Dielo slovenských detí s hemofíliou vystavia v Paríži

NETKY.SK • 6 Júl 2012, 21:14 • 2 min
Dielo slovenských detí s hemofíliou vystavia v Paríži

Dielo slovenských detí s hemofíliou vystavia v Paríži - Zaujímavosti Unikátny nadrozmerný obraz Kráľovský rod, ktorý pred dvoma rokmi vytvorili výtvarníčka Darina Berková a deti postihnuté nevyliečiteľným ochorením - hemofíliou, putuje do Paríža, kde bude

slovakia

left justify in out

img

Unikátny nadrozmerný obraz Kráľovský rod, ktorý pred dvoma rokmi vytvorili výtvarníčka Darina Berková a deti postihnuté nevyliečiteľným ochorením - hemofíliou, putuje do Paríža, kde bude od nedele do štvrtka vystavený v rámci najväčšieho Svetového hemofilického kongresu. Obraz vznikal dva mesiace, meria 1,5 x 3,5 metra a znázorňuje rodostrom britskej kráľovnej Viktórie, ktorá bola najznámejšou prenášačkou tohto dedičného ochorenia.

Deti v rámci letného rehabilitačného tábora, ktorý sa každoročne koná v Turčianskych Tepliciach, do stromu kreslili listy znázorňujúce ich životné túžby, myšlienky, ale aj obľúbené činnosti. Obraz bol minulý rok vystavený v ôsmich slovenských mestách a stretol sa s mimoriadnym ohlasom verejnosti. Jeho unikátnosť a myšlienka - prostredníctvom výtvarnej tvorby priblížiť úskalia ľudí s hemofíliou - si získali uznanie aj vo svete, a preto bol vybraný na svetový kongres do Paríža, kde bude reprezentovať Slovenské hemofilické združenie.

Projekt Kráľovský rod bude tento rok pokračovať literárnym workshopom. Spolu so spisovateľom Danielom Hevierom budú deti s hemofíliou od 16. do 21. júla pripravovať knihu pre svojich rovesníkov, ktorá obohatí detskú literatúru a knižný trh už na tohtoročné Vianoce.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies