Diego Maradona podporil pred voľbami prezidenta Nicolása Madura

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 06:46 • 2 min
Diego Maradona podporil pred voľbami prezidenta Nicolása Madura

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro dostal vo štvrtok podporu od argentínskej futbalovej legendy Diega Maradonu.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak pred víkendovými kontroverznými prezidentskými voľbami.

 

Po Madurovej reči na predvolebnom zhromaždení v hlavnom meste Caracas sa na pódiu objavil Maradona, ktorý mával venezuelskou vlajkou a tancoval.

 

Bývalý skvelý futbalista, ktorý prisľúbil Madurovi podporu, bol priateľom niekdajšieho kubánskeho lídra Fidela Castra a taktiež fanúšikom Madurovho predchodcu Huga Cháveza.

 

Maduro obvinil svojho hlavného rivala Henriho Falcóna, že chce odovzdať kontrolu nad touto juhoamerickou krajinou Medzinárodnému menovému fondu (MMF). "Chcete, aby sa z vašej krajiny stala kolónia MMF?", položil Maduro otázku svojim prívržencom.

 

Súčasný venezuelský prezident Maduro sa bude vo voľbách usilovať o znovuzvolenie na roky 2019-2025. Jeho víťazstvo je považované za vopred isté, a to i napriek vážnej ekonomickej a politickej kríze vo Venezuele. Početní predstavitelia opozície sú vo väzení alebo majú inak znemožnené zapojiť sa do volieb.

 

Mnohé štáty a organizácie už oznámili, že výsledky volieb vo Venezuele neuznajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies