Diego Maradona mal podľa jeho ošetrujúceho lekára spáchať samovraždu

NETKY.SK • 20 December 2020, 10:22 • 2 min
Diego Maradona mal podľa jeho ošetrujúceho lekára spáchať samovraždu

BUENOS AIRES - Ošetrujúci lekár Alredo Cahe, ktorý sa staral o argentínsku futbalovú hviezdu Diega Maradonu si myslí, že spáchal samovraždu.

slovakia

left justify in out

Diego Maradona zomrel vo veku 60 rokov na zástavu srdca v domácom liečení a to iba mesiac od operácie mozgu. "Ostatný raz som ho videl živého na klinike Olivos. Bol ´pod liekmi´ a spal. Nemohol som sa rozprávať ani s ním, ani so psychológom a psychiatrom. Skrátka, zatvorili mi dvere pred nosom," uviedol lekár v televíznej šou Confrontados.

 

Maradonov zdravotný stav bol po prijatí do nemocnice vážny, pretože jeho rekonvalescenciu komplikovala aj závislosť na alkohole a drogách. Lekári ho po zákroku museli niekoľko dní držať pod silnými sedatívami, pretože jeho telo vykazovalo abstinenčné príznaky.

 

Prečítajte si tiež: Zomrel legendárny futbalista Diego Maradona! Príčinou smrti malo byť zlyhanie srdca

 

„Božský Diego“ sa pritom ocitol na pokraji smrti medzi rokmi 2000 a 2004, kedy viedol skutočne bujarý životný štýl, ktorý sprevádzalo branie drog a nadmerné pitie alkoholu.

 

 

Alredo Cahe sa domnieva, že Maradona sa z tohto sveta rozhodol odísť dobrovoľne, čo si aj zariadil. "Verím, že spáchal samovraždu, pretože už ho unavovalo všetko naokolo. Všetko, čo sa stalo, svedčí o samovražde. Jedna zo žien, ktorá s ním bola až do konca, mi povedala: Už nechce žiť, je unavený, v živote už urobil všetko," vysvetlil svoje tvrdenie lekár.

 

Diego Maradona sa narodil v chudobnej štvrti v Buenos Aires a už odmalička vynikal svojim talentom Pôsobil vo viacerých futbalových kluboch, avšak najväčšiu slávu mu priniesol až vstup do talianskeho SSC Neapol.

 

Svojim nekonvenčným správaním a vynikajúcou hrou si získal fanúšikov po celom svete. Na jeho pamiatku premenovali aj známy futbalový štadión San Paolo na Štadión Diega Armanda Maradonu.  

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Pamätáte si najslávnejšiu rozcvičku Diega Maradonu? Futbal nikdy nebol krajší

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona