Diego Costa sa vráti do Atlética Madrid, Chelsea súhlasí s odchodom

NETKY.SK • 21 September 2017, 19:47 • 2 min
Diego Costa sa vráti do Atlética Madrid, Chelsea súhlasí s odchodom

LONDÝN - Vedenie anglického futbalového klubu FC Chelsea súhlasilo s odchodom útočníka Diega Costu do Atlética Madrid.

slovakia

left justify in out

Transfer by sa mal skompletizovať v januári v rámci zimného prestupového termínu. Dvadsaťosemročný brazílsky rodák so španielskym občianstvom sa do FC Chelsea presunul v roku 2014 za 32 miliónov libier práve z Atlética Madrid. Diego Costa by mal absolvovať medicínske testy v staronovom klube už v najbližších dňoch. Španielske médiá píšu o 60 miliónoch eur v súvislosti s hodnotou návratu Costu do Madridu.

 

"Som hrdý na to, že vedenie klubu získa hráča, ktorý patrí medzi troch najlepších útočníkov na svete. Za Diegom Costom je kus histórie, stal sa šampiónom, kamkoľvek prišiel. S ním budeme lepším tímom. Som rád, že môj kamarát je naspäť," uviedol obranca Atlética Madrid Filipe Luís na adresu Diega Costu, s ktorým predtým hrával v Chelsea aj Atléticu.


Diego Costa v drese FC Chelsea odohral 120 zápasov a strelil 58 gólov, vrátane 20 vo vlaňajšej sezóne Premier League, v ktorej "the Blues" získali majstrovský titul.

 

V tejto sezóne za Londýnčanov ešte neodohral ani minútu, väčšinu augusta strávil v Brazílii. Chelsea a Atlético sú súpermi v C-skupine Ligy majstrov. Ich prvý vzájomný duel príde na rad už v stredu 27. septembra v španielskej metropole.

 

Diego Costa je aj španielsky reprezentant. V drese "Červenej fúrie" odohral 16 zápasov a strelil 6 gólov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies