Die Antwoord popreli, že o rok skončia

NETKY.SK • 11 September 2016, 15:00 • 2 min
Die Antwoord popreli, že o rok skončia

BRATISLAVA - Juhoafrická formácia Die Antwoord poprela, že plánuje v septembri 2017 ukončiť činnosť.

slovakia

left justify in out

V mene trojčlennej skupiny tak spravila speváčka Yolandi Visser, ktorá zverejnila v sobotu príspevok vysvetľujúci situáciu. V ňom 31-ročná interpretka vyvrátila správy o rozpade, ktoré vyvolal ich nedávny rozhovor s kanadským magazínom Exclaim!


Podľa Visser novinár spomínaného magazínu Daryl Keating prekrútil slová ďalšieho člena Die Antwoord, rappera Ninju, a vytrhol ich z kontextu. "To, čo sme povedali, je, že budúci rok plánujeme pracovať na piatom, poslednom albume a potom pokračovať v nakrúcaní nášho celovečerného filmu," objasnila. Podobne sa potom k situácii vyjadril aj 41-ročný rapper, podľa ktorého skupina nikdy neprestane tvoriť hudbu, videá či filmy a aj naďalej bude vystupovať naživo. "Ale iba päť klasických albumov od Die Antwoord stačí na tento život. Potom sa pustíme do niečoho iného," doplnil taktiež prostredníctvom Instagramu.


Podľa článku spomínaného časopisu totiž interpret, vlastným menom Watkin Tudor Jones, vyhlásil, že činnosť ukončia v septembri špeciálnym koncertom v Museum of Contemporary Modern Art Africa v Kapskom meste. "Die Antwoord v ten deň zomrú a bude koniec. Mám z toho vynikajúci pocit. Nebojím sa konca. Som Ninja. Nebojím sa smrti," povedal údajne.


Visser však potvrdila pravdivosť zvyšných informácií, ktoré rodák z Johannesburgu magazínu poskytol. V rozhovore okrem iného opísal pripravovanú snímku formácie, ktorá ponesie názov South African Ninja. "Tento film je našou studňou, z ktorej čerpáme už od začiatku Die Antwoord. V skutočnosti sme na ňom začali pracovať ešte pred vznikom skupiny. Je to juhoafrický gangsterský film s africkými nindžami. Je to celé fikcia, ako klasický film, ale všetko v ňom má paralelu s našimi životmi," priblížil Ninja.


Die Antwoord vznikli v roku 2008 v Kapskom meste, pričom zostavu skupiny tvoria okrem spomínaných Ninju a Yolandi Visser aj God, predtým známy ako DJ Hi-Tek. Debutovali o rok neskôr albumom $O$, ktorý najprv vydali zdarma na internete. Nahrávka obsahuje aj ich najznámejší singel Enter The Ninja. V roku 2011 založili vlastný label Zef Recordz, prostredníctvom ktorého vydali ďalšie dve štúdiovky Ten$Ion (2012) a Donker Mag (2014). Okrem toho majú na konte EP nahrávky 5 (2010) a Ekstra (2010) a mixtape Suck On This (2016). Formácia vydá 16. septembra novú, štvrtú štúdiovku Mount Ninji And Da Nice Time Kid, z ktorej vo štvrtok predstavili skladbu Fat Faded Fuck Face. Vlani sa predstavili na festivale Pohoda.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies