Dicka Advocaata na lavičke Alkmaaru nahradí po sezóne Marco van Basten

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 15:15 • 2 min
Dicka Advocaata na lavičke Alkmaaru nahradí po sezóne Marco van Basten

AMSTERDAM - Novým trénerom futbalového klubu AZ Alkmaar sa stane Marco van Basten.

slovakia

left justify in out

Bývalý kormidelník reprezentačného výberu "oranjes" sa v piatok dohodol s účastníkom najvyššej holandskej súťaže na dvojročnom kontrakte.
     

Podľa informácií lokálnych médií klub oficiálne potvrdí podpísanie zmluvy až na budúci týždeň. Van Basten nahradí vo funkcii Dicka Advocaata, ktorý sa vyjadril, že ak sa s tímom neprebojuje do semifinále Európskej ligy 2013/2014, na lavičke klubu ďalej nebude pokračovať. Alkmaar vyradila vo štvrťfinále Benfica Lisabon.
     

Štyridsaťdeväťročný Van Basten po sezóne ukončí spoluprácu s Heerenveenom. Kariéru trénera odštartoval v roku 2003 na lavičke rezervy Ajaxu Amsterdam, o rok neskôr sa stal hlavným koučom reprezentácie Holandska. Pri jej kormidle bol do roku 2008, následne pôsobil opäť tri sezóny v Ajaxe, odkiaľ putoval do Heerenveenu. Informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona