Dick Van Dyke musel zaplatiť, aby si v muzikáli Mary Poppins mohol zahrať dve roly

NETKY.SK • 26 November 2018, 07:06 • 2 min
Dick Van Dyke musel zaplatiť, aby si v muzikáli Mary Poppins mohol zahrať dve roly

BRATISLAVA - Americký herec, komik, spisovateľ a producent Dick Van Dyke musel zaplatiť spoločnosti Walt Disney Productions (dnešné Walt Disney Pictures) za to, aby mu dovolili v slávnom muzikáli Mary Poppins z roku 1964 hrať okrem hlavnej aj vedľajšiu rolu.

slovakia

left justify in out

Van Dyke vo filme stvárnil pouličného umelca Berta, filmového partnera Mary Poppins, v role ktorej zažiarila anglická herečka Julie Andrews. Okrem toho si však veľmi túžil zahrať aj vo vedľajšej úlohe šéfa banky pána Dawesa staršieho, pričom tvorcom filmu sa táto myšlienka pôvodne vôbec nepozdávala.

 


"Musel som ísť za nimi a požiadať ich o tú rolu. Neboli by mi ju dali. Povedal som, že za ňu nechcem nič. Nakoniec som musel zaplatiť 4-tisíc dolárov. Zaplatil som za to, aby som v tej role mohol hrať!" zaspomínal si herec v rozhovore v televízii ABC.

Dick Van Dyke si zahrá v jednej z vedľajších úloh aj v pokračovaní muzikálu s názvom Návrat Mary Poppins, ktorý sa dostáva do kín ešte koncom tohto roka. Americká premiéra bola na poslednú chvíľu posunutá dopredu na 19. decembra, na Slovensku sa film bude premietať od 27. decembra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Keep Moving" hits the bookstores today!! @alauradesign

Príspevok, ktorý zdieľa Official Dick Van Dyke (@official_dick_van_dyke),



V úlohe Mary Poppins sa v pokračovaní slávneho muzikálu predstaví Emily Blunt, vo filme si zahrajú aj Meryl Streep, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters či Colin Firth.

Réžiu filmu mal na starosti Rob Marshall, ktorý sa spolu s Marcom Plattom a Johnom DeLucom podieľal aj na produkcii. Autorom scenára je David Magee. Marc Shaiman a Scott Wittman napísali nové skladby a mali na starosti celkový soundtrack snímky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona