Dick Van Dyke by sa chcel dožiť sto rokov

NETKY.SK • 22 December 2016, 08:27 • 2 min
Dick Van Dyke by sa chcel dožiť sto rokov

LOS ANGELES - Americký herec, komik, spisovateľ a producent Dick Van Dyke by sa chcel dožiť sto rokov. Deväťdesiatjedenročný rodák z West Plains v Missouri to prezradil v rozhovore pre britský The Observer.

slovakia

left justify in out

"Rád by som sa dožil sto rokov. Pracujem na tom. Každý deň tancujem a chodím do posilňovne. Čo sa týka psychickej stránky - necítim sa starý," vyhlásil Van Dyke, ktorý by chcel mať vo svojom okolí viac rovesníkov. "Mám iba zopár ľudí, ku ktorým môžem odbehnúť. Sú medzi nimi napríklad 94-ročný Carl Reiner, ktorý je mojím mentorom a idolom alebo Mel Brooks. Väčšinou sa rozprávame o tom, ako minulosť ovplyvňuje to, čo robíme v súčasnosti," dodal.

 

Herec sa v roku 2012 oženil s Arlene Silver, s ktorou podľa vlastných slov vedie spokojný život. "Moja žena je o polovicu mladšia ako ja. Navzájom sa od seba učíme. Je speváčka a tanečnica, vystupujeme spolu a máme to radi," vyjadril sa komik, ktorý má z prvého manželstva s Margerie Willett štyri deti.

 

Dick Van Dyke je známy zo seriálov The Dick Van Dyke Show (1961 - 1966), za výkon v ktorom získal tri ceny Primetime Emmy, či Diagnóza: Vražda (1993 - 2001) a desiatok snímok ako Mary Poppins (1964), Chitty Chitty Bang Bang (1968), Noc v múzeu (2006) a Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky (2014). Herec, ktorého dva razy nominovali na Zlatý glóbus, má od roku 1993 hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a získal tiež cenu za celoživotné dielo americkej hereckej asociácie Screen Actors Guild (SAG).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies