Dick Pound predpokladá, že Rusi budú chýbať na OH 2016

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 13:18 • 2 min
Dick Pound predpokladá, že Rusi budú chýbať na OH 2016

MOSKVA - Podľa vedúceho nezávislej vyšetrovacej komisie Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Dicka Pounda je veľmi pravdepodobná neúčasť atlétov z Ruska na augustových olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Niekdajší prezident WADA reportérovi denníka The Times Martynovi Zieglerovi povedal, že "Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) spolu s WADA nebudú riskovať reputáciu".


V poslednom období Rusko trápi obrovská vlna odhalení dopingových prehreškov a škandálov s testovaním športovcov. WADA už v novembri 2015 odporučila IAAF, aby na podujatiach pod svojou hlavičkou neumožnila štart ruským atlétom nevynímajúc OH 2016 v Riu. IAAF medzičasom pozastavila členstvo vo svojich štruktúrach pre Všeruskú federáciu ľahkej atletiky (VFLA) a ruskí športovci tak nemôžu štartovať na medzinárodných atletických podujatiach.

 

Ruský olympijský výbor v súvislosti s nepríjemnou situáciou vytvoril komisiu, ktorej úlohou je spolupráca s WADA a IAAF na tom, aby aktivity VFLA boli opäť v súlade s celosvetovým antidopingovým kódexom aj pravidlami IAAF. Správu priniesol portál R-Sport.ru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies