Dick Pound: Pohľad Novaka Djokoviča na dopingovú problematiku je naivný

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 13:28 • 2 min
Dick Pound: Pohľad Novaka Djokoviča na dopingovú problematiku je naivný

BRATISLAVA - Pohľad srbského lídra svetového rebríčka tenistov Novaka Djokoviča na dopingovú problematiku je naivný.

slovakia

left justify in out

Na takéto podsunuté slovo pritakal bývalý prezident Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Dick Pound pre Scottish Television a dodal: "Je to prístup ako u Lancea Armstronga: ´Nikdy ma nenačapali, tak som čistý.´ Zle." Kanaďan reagoval na Djokovičove slová pre CNN počas pondelňajšieho slávnostného vyhlásenia výsledkov Laureus World Sports Awards za rok 2015 v Berlíne: "Kým niet dôkazu, že niekto dopoval, odvetvie je čisté."

"Myslím si, že je to rozšírenejšie, než by ľudia napospol predpokladali. Určite to má väčší rozsah, než je verejnosť pripravená zobrať na vedomie," povedal Pound a dodal: "Predpokladajme, že to je v percentách dvojciferný údaj, a zároveň vľúdne hovorme len o desiatich percentách."

Britský druhý muž renkingu Andy Murray minulý týždeň pre Mail on Sunday otvorene vyhlásil: "Hral som proti tenistom, pri ktorých som si pomyslel: ´Neminú sa im sily? Oni ani nevyzerajú, že by k tomu smerovali...´ Či som niekedy niekoho podozrieval? Áno. Človek započuje veci. V našom športe sa to ťažko posudzuje, lebo hráči môžu urobiť veľké pokroky v úderovej zložke vďaka zmenám techniky. Ak je to však čisto fyzická záležitosť a vidíte kohosi žíhať šesťhodinové zápasy zas a znova a bez známok vyšťavenia, potom sa nad tým pozastavíte."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona