DiCaprio vyzval brazílsku mládež, aby išla voliť. Bolsonaro reagoval s iróniou

NETKY.SK • 30 Apríl 2022, 10:00 • 2 min
DiCaprio vyzval brazílsku mládež, aby išla voliť. Bolsonaro reagoval s iróniou

BRAZÍLIA – Brazílsky prezident Jair Bolsonaro sa v piatok ohradil proti tomu, že americký herec a environmentalista Leonardo DiCaprio vyzval brazílsku mládež, aby sa zaregistrovala na októbrové voľby, čím držiteľ Oscara naznačil, že by mladí mali hlasovať proti tomuto krajne pravicovému prezidentovi. TASR správu prevzala od tlačovej agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Hollywoodska hviezda vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter napísala, že „Brazília je domovom Amazonky a ďalších ekosystémov, ktoré sú z hľadiska klimatických zmien kľúčové.“

 

„Na tom, čo sa deje, záleží všetkým, a voľba mladých ľudí je zásadná pri presadzovaní zmien v prospech zdravej planéty,“ povedal DiCaprio a pridal odkaz s ďalšími informáciami o tom, ako sa zaregistrovať do nadchádzajúcich volieb novej hlavy štátu.

 

 

Bolsonaro, ktorého vo veľkom kritizujú environmentálne skupiny, na DiCapriov príspevok reagoval s iróniou.

 

„Vďaka za podporu, Leo! Je naozaj dôležité, aby každý Brazílčan hlasoval v nadchádzajúcich voľbách,“ napísal Bolsonaro na Twitteri. „Naši ľudia sa rozhodnú, či si chcú zachovať suverenitu v Amazónii, alebo či nám budú vládnuť podvodníci, ktorí slúžia špecifickým zahraničným záujmom,“ dodal brazílsky prezident.

 

 

DiCaprio otvorene kritizuje Bolsonara od jeho nástupu do funkcie v roku 2019, najmä jeho postup pri likvidácii požiarov v amazonskom pralese. Herec sa tiež pripojil k iniciatívam rôznych mimovládnych organizácií, ktoré vyzývajú, aby všetky investície v Brazílii boli podmienené pevnými záväzkami vlády na ochranu Amazónie. Bolsonaro však tieto požiadavky, ktoré podľa neho zasahujú do suverenity Brazílie, odmietol.

 

img

 

Od nástupu Bolsonara do funkcie sa podľa oficiálnych údajov priemerné ročné odlesňovanie brazílskej Amazónie zvýšilo v porovnaní s predchádzajúcim desaťročím o viac ako 75 percent. Jeho vláda je tiež obviňovaná z toho, že umožnila rozsiahle odlesňovanie – vrátane nelegálneho vypaľovania zo strany zlatokopov, poľnohospodárov a obchodníkov s drevom – zatiaľ čo úrady na reguláciu životného prostredia zaznamenávajú rozpočtové škrty.

 

Možno vás zaujme: Musk predal akcie Tesly v hodnote 8,5 miliardy USD



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona