Diamantový náhrdelník princeznej Diany je na predaj

NETKY.SK • 2 Február 2017, 10:02 • 2 min
Diamantový náhrdelník princeznej Diany je na predaj

BRATISLAVA - Diamantový náhrdelník s perlami, ktorý patril zosnulej britskej princeznej Diane, je na predaj.

slovakia

left justify in out

Šperk, ktorý mala matka princov Williama a Harryho na sebe počas baletného predstavenia Labutie jazero v Royal Albert Hall v roku 1997, ponúka newyorský aukčný dom Guernsey’s. Náhrdelník z dielne britskej spoločnosti Garrad je v kolekcii s ladiacimi náušnicami, ktoré dokončili až po smrti princeznej. Celý set je na predaj za 12,1 milióna dolárov (v prepočte 11,2 milióna eur).


Princezná Diana mala náhrdelník so 173 diamantmi a piatimi perlami z Južného mora na sebe pri jednom z jej posledných verejných vystúpení, dva mesiace pred jej tragickou nehodou. V roku 2010 ho aj s náušnicami kúpil nemenovaný ukrajinský pár, ktorý ich teraz ponúka cez spomínaný aukčný dom. Dvojica svojho času za kolekciu zaplatila 632-tisíc dolárov.

 

Diana, princezná z Walesu, sa narodila 1. júla 1961. V rokoch 1981 až 1996 bola vydatá za britského princa Charlesa, ktorému porodila spomínaných dvoch synov. Zomrela 31. augusta 1997 pri automobilovej nehode v Paríži.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies