Diamantová výstava prezentuje aj korunku Miss Universe za 270-tisíc eur

NETKY.SK • 4 November 2015, 14:19 • 2 min
Diamantová výstava prezentuje aj korunku Miss Universe za 270-tisíc eur

BRATISLAVA - Investičné diamanty a šperky za tri milióny eur prezentuje výstava, ktorú dnes otvorili v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Jej návštevníci môžu obdivovať tri desiatky diamantov tých najlepších parametrov s váhou od 1 do 11 karátov. Najväčším skvostom je 11-karátový diamant v hodnote 1.200.000 eur. Súčasťou výstavy je aj diamantová korunka Miss Universe v hodnote 270.000 eur, ktorou tento rok dekorovali kráľovnú krásy z Kolumbie Pauline Vega.

 

"Výstavu robíme už po siedmy raz, naším cieľom je edukovať a ukazovať širokej verejnosti, že diamanty vždy boli a sú súčasťou spoločnosti," uviedla na stretnutí s médiami Katarína Petrenko, riaditeľka spoločnosti Diamonds International Corporation (DIC) Slovensko, ktorá výstavu organizuje. "Vystavujeme nielen diamanty určené pre investorov, ale najmä šperky. Tento rok sme sa zamerali na zvieracie, rastlinné motívy," priblížila atraktívne šperky. Lákadlom expozície je tiež široká škála šperkov z luxusných diamantových setov zo svetových kolekcií. Nechýbajú napríklad masívne náhrdelníky, náušnice, náramky a prstene s diamantmi osadenými v bielom zlate či v kombinácii s farebným drahokamami. Aj kolekcie sú inšpirované faunou a flórou, trendom sú tiež prívesky s motívom kľúča. Množstvo pestrých šperkov dopĺňa kolekcia pánskych diamantových hodiniek.

 

Návštevníci výstavy môžu obdivovať aj diamantovú korunku Miss Universe, ktorá je majstrovskou remeselnou prácou zlatníkov z Česka. Ide o originál korunky, ktorá v januári tohto roka v USA ozdobila hlavu 22-ročnej Kolumbijčanky Paulíny Vega, súčasnej Miss Universe. "Organizácia súťaže sídli v New Yorku na Manhattane, naši dizajnéri vymysleli dizajn, ktorý skutočne simuluje siluetu mrakodrapov na Manhattane. Hlavným materiálom, ktorý sme popri zlate, diamantoch a ďalších farebných drahých kameňoch použili, je český krištáľ," priblížil tvorbu výnimočnej korunky prezident DIC Ľuboš Říha.

 

Diamantová výstava v showroome spoločnosti na Krasovského 13 v Bratislave potrvá do 14. novembra. Verejnosti je prístupná denne od 11.00 do 19.00 h.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona