Diaľničný úsek D3 Svrčinovec-Skalité otvárajú aj vďaka zdrojom z EÚ

NETKY.SK • 10 Jún 2017, 09:59 • 2 min
Diaľničný úsek D3 Svrčinovec-Skalité otvárajú aj vďaka zdrojom z EÚ

SVRČINOVEC - Diaľničný úsek D3 Svrčinovec-Skalité v celkovej dĺžke viac ako 15 kilometrov dnes slávnostne otvoria za účasti ministra dopravy a výstavby SR Árpáda Érseka (Most-Híd), vedúceho Zastúpenia Európskej komisie (EK) na Slovensku Dušana Chreneka, generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Jána Ďurišina a ďalších hostí.

slovakia

left justify in out

Nový úsek D3 je financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu. "Vďaka európskym prostriedkom sa darí výrazne skvalitňovať dopravu pre obyvateľov celého Slovenska. V období 2014-2020 zabezpečia investície z európskych štrukturálnych a investičných fondov vo výške 3 miliardy eur rozšírenie dopravných sietí na Slovensku. To zahŕňa viac ako 100 kilometrov nových diaľnic a rýchlostných ciest, ako aj 126 kilometrov zrekonštruovaných železničných tratí," uviedol vedúci Zastúpenia EK na Slovensku.

 

Diaľničný úsek Svrčinovec - Skalité, ako aj celá diaľnica D3, má predovšetkým odľahčiť severojužnú dopravnú spojnicu na území Slovenska medzi hraničnými priechodmi Trstená – Šahy. Ale aj oravský hraničný priechod Trstená s Poľskom či hraničný priechod Svrčinovec s Českom, kadiaľ prechádzajú všetky vozidlá nad 7,5 tony smerujúce z Kysúc do Českej i do Poľskej republiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies