Diaľničná spoločnosť bude odoberať elektrinu od VSE

NETKY.SK • 13 Január 2016, 14:37 • 2 min
Diaľničná spoločnosť bude odoberať elektrinu od VSE

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) bude počas dvoch rokov odoberať elektrickú energiu od spoločnosti Východoslovenská energetika, a. s. Košice (VSE).

slovakia

left justify in out

Zaplatiť jej za to má 770,83 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (925 tis. eur vrátane dane). Ako vyplýva z výsledku verejnej súťaže, uvedený dodávateľ uspel s ponukou vo všetkých troch častiach zákazky rozdelenej podľa regiónov. Ponuky predložilo osem, resp. deväť uchádzačov, diaľničiari použili elektronickú aukciu.


Predpokladaná cena za dodávku elektrickej energie do odberných miest NDS bola 1,31 mil. eur bez dane (1,57 mil. eur s daňou). Tender bol vyhlásený ešte v máji minulého roka. Zmluvná cena za dodávku elektriny pre diaľničiarov je na západnom Slovensku 308,45 tis. eur, na strednom 179,64 tis. eur a na východnom 282,74 tis. eur bez dane. NDS na základe verejného obstarávania uzavrela s VSE v závere minulého roka zmluvy o združenej dodávke elektrickej energie od 1. januára 2016 do 31. decembra 2017.


Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies