Diaľničná patrola pomohla takmer 16-tisícom vodičom

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 11:42 • 2 min
Diaľničná patrola pomohla takmer 16-tisícom vodičom

BRATISLAVA - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) začala minulý rok v apríli poskytovať službu Diaľničná patrola. Odvtedy najazdilo 15 vozidiel Diaľničnej patroly už viac ako 2,6 milióna kilometrov.

slovakia

left justify in out

Posádky patroly pomohli doteraz takmer 16 000 vodičom, zosumarizovala činnosť tejto služby pre agentúru SITA hovorkyňa spoločnosti Michaela Michalová. Najčastejšie patrola pomáhala pri zabezpečení dopravy signalizačným vozíkom, odstránení nežiaducich prekážok z vozovky, ale aj pri oprave či odtiahnutí vozidla. Patrola zasahuje na viac ako 700 km diaľnic a rýchlostných ciest a motoristi môžu o pomoc požiadať na telefónnom čísle 0800 100 007, ako aj prostredníctvom aplikácie Pomoc na diaľnici, dodala.


Pre motoristov NDS tento rok ponúkla aj mobilnú aplikáciu Pomoc na diaľnici. Od jej spustenia si ju nainštalovalo už zhruba 15-tisíc ľudí. Okrem možnosti privolať si pomoc Diaľničnej patroly, motoristi nájdu na jednom mieste čerstvé dopravné správy priamo z operátorského pracoviska doplnené o aktuálne hlásenia Zelenej vlny RTVS, dozvedia sa aj informácie o zaujímavých turistických atrakciách v okolí. Vďaka aplikácii si tiež motoristi môžu pohľadom cez diaľničné kamery overiť parkovacie kapacity na odpočívadlách, ako aj služby, ktoré dané odpočívadlo ponúka. Novinkou je aj to, že si môžu pozrieť nielen stav na odpočívadlách, ale vďaka 16 kamerám aj priamo na cestách. Pokryté sú najvyťaženejšie úseky D1, ale aj D2 a R1. Aplikácia je doplnená o všetky potrebné kontakty, aktuálne správy a informácie pre zabezpečenie vyššej bezpečnosti dopravy na diaľniciach, priblížila hovorkyňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies