Diaľničiari chcú spustiť súťaže na piatich úsekoch ciest

NETKY.SK • 19 Február 2013, 12:47 • 2 min
Diaľničiari chcú spustiť súťaže na piatich úsekoch ciest

Diaľničiari chcú spustiť súťaže na piatich úsekoch ciest - Doprava Už v najbližších týždňoch by sa mali spustiť verejné súťaže na výstavbu piatich úsekov diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku. Podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) je pripravený

slovakia

left justify in out

img

Už v najbližších týždňoch by sa mali spustiť verejné súťaže na výstavbu piatich úsekov diaľnic a rýchlostných ciest na Slovensku. Podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) je pripravený na začiatok verejného obstarávania úsek na diaľnici D1 z Hričovského Podhradia po Lietavskú Lúčku. Ide o 11,32-km časť diaľnice pri Žiline.

Stavebné firmy budú mať zároveň priestor na súťaženie o výstavbu aj úseku na severe krajiny na diaľnici D3 Žilina Strážov – Žilina Brodno. V najbližšom čase by sa tiež mali spustiť súťaže aj na úseky na rýchlostnej ceste R2. Konkrétne obchvat Bánoviec nad Bebravou, teda úsek z Ruskoviec po Pravotice. Ale tiež aj zvolenské úseky R2, a to Zvolen – Pstruša a Pstruša – Kriváň.

"Tieto stavby sú plne pripravené na to, aby mohlo v najbližších dňoch začať verejné obstarávanie na realizáciu stavby," opísala na dnešnom stretnutí s novinármi investičná riaditeľka NDS Viktória Chomová.

Diaľničiari sa chcú v tomto roku podľa Chomovej sústrediť aj dokončenie práve prebiehajúcich verejných obstarávaní. Ide o súťaže na tri stavby, a to úsek D1 z Lietavskej Lúčky cez Višňové po Dubnú Skalu. Jeho súčasťou je najdlhší tunel Višňové. Tiež úsek z Hubovej po Ivachnovú, ktorý je ochvatom Ružomberka a úsek na severnej D3 zo Svrčinovca po Skalité.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona