Diaľničiari chcú spoplatniť mýtom ďalších 225 kilometrov ciest I.triedy

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 15:36 • 2 min
Diaľničiari chcú spoplatniť mýtom ďalších 225 kilometrov ciest I.triedy

BRATISLAVA – Mýtom sa má na Slovensku spoplatniť ďalších 225 kilometrov ciest I. triedy. K súčasnému počtu 1414 kilometrov ciest I. triedy, na ktorých majitelia áut nad 3,5 tony musia platiť mýto, tak pribudnú ďalšie. Kedy sa tak stane, zatiaľ Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spresniť nevedela.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti je rozpracovaných zhruba 225 km nových ciest, ktoré by sa mali začleniť do spoplatnenia," uviedol na dnešnom stretnutí s novinármi riaditeľ úseku spoplatnenia a IT NDS Milan Rác.

Dôvodom na takýto krok je podľa jeho slov fakt, že niektoré úseky ciest I. triedy sú preťažované nákladnými autami, ktoré obchádzajú spoplatňovanú infraštruktúru. "V súčasnosti sa tieto úseky analyzujú, vyhodnocujú sa intenzity dopravy a dopady na infraštruktúru i ďalšie možnosti obchádzania po iných cestách," opísal Rác. Termín, kedy by sa mohli spoplatnené úseky rozšíriť, tak nevedel ešte uviesť.

V súčasnosti platia nákladné autá nad 3,5 tony mýto na 2033 km ciest na Slovensku. Z toho tvoria cesty I. triedy 1414 km, rýchlostné cesty 226 km a diaľnice 393 km.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies