Diaľnice aj cesty v SR sú zjazdné

NETKY.SK • 7 Január 2017, 11:38 • 2 min
Diaľnice aj cesty v SR sú zjazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký.

slovakia

left justify in out

Ako informuje Slovenská správa ciest, na úsekoch rýchlostných ciest R3 Trstená - Tvrdošín, Sedliacka Dubová - Široká a R4 Svidník sa na vozovke nachádza vrstva kašovitého až utlačeného snehu hrúbky 1-3 cm.


Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné. Povrch vozoviek je v Trenčianskom, Žilinskom, Prešovskom a na severe Banskobystrického kraja prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu hr. do 3 cm, na cestách nižších kategórií v okresoch Žiar nad Hronom a Stará Ľubovňa a regiónoch Orava a Liptov miestami do 5 cm a v obvode Trstená na cestách III. tried 5-10 cm. Na ostatnom území SR je povrch vozoviek prevažne suchý až mokrý.


Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm, na HP Veľké Pole, Podspády a Cukmantel je utlačený sneh hr. 4-5 cm a na HP Huty je utlačený sneh hr. 5-10 cm. HP Branisko, Biela Hora, Pezinská Baba, Skýcov, Ďurďošík, Dargov, Kremnické Bane, Pusté Pole, Soroška, Havran, Látky-Prašivá a Klenov majú povrch vozovky suchý až vlhký.

UPOZORNENIE PRE VODIČOV:
Vplyvom počasia a poveternostných podmienok na celom území SR môže sneh naviaty na vozovky namŕzať, alebo vplyvom silného vetra sa môžu vytvárať snehové jazyky!!!


Cesta III/2341 Liptovský Hrádok - Liptovská Porúbka je uzavretá z dôvodu padajúcich konárov.


V dôsledku silného nárazového vetra sa tvoria snehové jazyky a záveje na cestách I., II. a III. triedy v okresoch Martin, Turčianske Teplice, Banská Bystrica, Humenné, Stará Ľubovňa, Michalovce, Sobrance, Kežmarok a Poprad, v lokalitách Levice, Zlaté Moravce, Vráble, Nitra, Senica, Bardejov, Krupina, Lipany, Trstená, Námestovo, Dolný Kubín, Záborské, Nižná Šebastová, Myjava, Banská Štiavnica, Chminianska Nová Ves a na cestách I/72 Besník, I/18 Martin - Sučany, II/502 Vrbové - Chtelnica, II/504 Očkov - Krakovany, III/1303 Kátlovce - Nižná, III/1265 Chtelnica - Kostoľany, III/1261 Vrbové - Krajné, III/2178 Mošovce - Bodorová, II/590 Holíč - Šaštín-Stráže, III/1136 Radimov - Unín, III/1146 Radošovce - Skalica, III/2183 Diviaky - Dubové, III/2440 a III/2447 od Ostrej Lúky na Dubové.


Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá je nutné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu.


Pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko výskytu námrazy a poľadovice!!!


Cesta II/576 - Herlianske sedlo je v zimnom období neudržiavaná.


Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený aj HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.


Na HP Kremnické Bane platí úplná uzávierka cesty I/65 v km 91,700 - 96,200 do 20. októbra 2017 z dôvodu rekonštrukcie cesty I/65 (zosuv a podmytie cesty).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies