Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné, na niektorých miestach je zľadovatený sneh

NETKY.SK • 17 Január 2017, 07:50 • 2 min
Diaľnice a rýchlostné cesty sú zjazdné, na niektorých miestach je zľadovatený sneh

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, informuje Slovenská správa ciest. Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

slovakia

left justify in out

V hornatejších oblastiach, najmä na severe stredného a východného Slovenska, sú vozovky prevažne vlhké až mokré alebo pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov, na cestách nižších kategórií do päť a miestami až do desať centimetrov. Miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov sa nachádza na ceste II/531 v úseku Tisovec (I/72) - hranica okresov Rimavská Sobota/Revúca a na cestách III. triedy v obvode Hnúšťa.


Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Vrchslatina, Klenov, Chorepa, Podspády, Súľová, Grajnár, Donovaly, Šturec a Herlianske Sedlo majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre, na HP Veľké Pole a Cukmantel utlačeným snehom hrúbky štyroch až piatich centimetrov a na HP Huty hrúbky päť až desať centimetrov. Na HP Zbojská sa na vozovke miestami nachádza zľadovatený sneh do päť centimetrov.


Na ceste III/2387 Šumiac sa pre silný vietor tvoria snehové záveje. V obci Kláštor pod Znievom od 8. januára 2017 vyhlásili III. stupeň povodňovej aktivity na ceste III/1796. V obci sa pre mrazy vylieva potok na cestu.


Vplyvom počasia a poveternostných podmienok na celom území Slovenska môže sneh naviaty na vozovky namŕzať alebo vplyvom silného vetra sa môžu vytvárať snehové jazyky. Cesta II/576 - Herlianske sedlo sa v zimnom období neudržiava. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies