Diaľnice a rýchlostné cesty sú na Slovensku zjazdné

NETKY.SK • 16 November 2016, 08:58 • 2 min
Diaľnice a rýchlostné cesty sú na Slovensku zjazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

slovakia

left justify in out

Na D1 v úseku Chminianska Nová Ves - Prešov-západ na miestami nachádza vrstva čerstvého snehu do jedného centimetra, na R3 Sedliacka Dubová - Široká kašovitý sneh do dvoch centimetrov a Trstená - Tvrdošín miestami kašovitý sneh do troch centimetrov, informuje Slovenská správa ciest.


Cesty I., II., a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je na západnom a juhu východného Slovenska prevažne mokrý. Cesty na strednom a severe východného Slovenska sú pokryté vrstvou čerstvého kašovitého alebo utlačeného snehu do jedného až troch centimetrov, na Orave do štyroch až piatich centimetrov.


Horské priechody (HP) sú zjazdné, na HP Látky - Prašivá, Huty, Besník, Čertovica, Príslop, Cukmantel, Veľké Pole, Branisko, Vrchslatina, Podspády, Chorepa, Dobšiná, Súľová, Makov, Javorník sa nachádza vrstva utlačeného, kašovitého alebo čerstvého snehu do troch centimetrov, na HP Vyšehrad, Homolka, Šturec, Donovaly, Šútovce, Soroška, Grajnár, Fačkov sa miestami nachádza kašovitý alebo čerstvý sneh do troch centimetrov.

Upozornenie pre vodičov: Na cestách II/558 Stakčín - Ulič a na cestách III. triedy v oblasti Stakčína v okrese Snina je zľadovatený sneh. Pozor treba dávať na mrznúce mrholenie v lokalitách Klobušice, Kostolná - Záriečie, Partizánska, Skalka n. Váhom, Hrádok, Horná Streda, Horné Ozorovce, Topoľčany, Bánovce n. Bebravou, Zelená Voda, Branné. Na ceste 1/66 na úseku horský priechod Besník a na II/529 v úseku Lom nad Rimavicou sa tvoria snehové záveje. V lokalitách Iliašovce, Pastierske, Bertotovce, Štrba je pre silné sneženie znížená dohľadnosť na 100 m.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies