Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

NETKY.SK • 18 Január 2017, 08:10 • 2 min
Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, informuje Slovenská správa ciest.

slovakia

left justify in out

Povrch vozoviek je prevažne vlhký, okrem R3 na úseku Trstená - Tvrdošín, R4 Kechnec - Košice-juh a PR3 Budimír - KE Dargovských hrdinov, kde sa na vozovke nachádza miestami kašovitý sneh do hrúbky jedného až troch centimetrov. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. V hornatejších oblastiach najmä na strednom a východnom Slovensku sú vozovky pokryté vrstvou čerstvého kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov, na cestách nižších kategórií do päť a miestami až do desať centimetrov. Zľadovatený sneh do jedného centimetra sa miestami nachádza na cestách v okresoch Humenné a Snina a na ceste I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo.

 

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. HP Vrchslatina, Klenov, Podspády, Zbojská, Ďurďošík, Súľová, Grajnár a Herlianske Sedlo majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou čerstvého kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre, na HP Veľké Pole a Cukmantel je vrstva utlačeného snehu do päť a na HP Huty až do desať centimetrov.

 

Pozor na silný vietor na otvorených úsekoch ciest na východe Slovenska - najmä na ceste I/16 zo Sorošky na Košice. Na cestách I/19 medzi obcami Trhovište a Pozdišovce, I/65 Martin, I/66 Pusté pole, II/581 medzi Sobotišťom a Hor. Dolinou, III/2387 Šumiac a na cestách v okresoch Poprad, Kežmarok, Tatranská Štrba, Tvrdošín, Martin, Turčianske Teplice a Prešov sa pre silný vietor tvoria na otvorených úsekoch snehové záveje a snehové jazyky. Snehové reťaze treba na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá, na ceste II/531 v úseku Tisovec (I/72) - hranica okresov Rimavská Sobota/Revúca a Revúca/Brezno a na HP Zbojská pre vozidlá nad 3,5 tony. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies