Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

NETKY.SK • 7 Január 2015, 08:57 • 2 min
Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, informuje Slovenská správa ciest. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek na západnom Slovensku, juhu stredného Slovenska a v regiónoch Horný Zemplín, Dolný Zemplín, Košice-okolie je suchý, na ostatnom území je vozovka ciest miestami pokrytá vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu v hrúbke 1 - 3 cm.

slovakia

left justify in out

Horské priechody sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu v hrúbke 1 - 3 cm s výnimkou priechodov Havran, Šturec, Klenov, Javorník, Šútovce, Dargov, Ďurďošík, Pezinská Baba, Vyšehrad, Kremnické Bane, Homôlka, Dobšiná, Soroška, Veľké Pole, Pusté Pole, Biela Hora, Makov, ktorých povrch je suchý alebo vlhký. 

 

Miestami zľadovatený sneh v hrúbke cca jeden centimeter sa vyskytuje na úsekoch ciest I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo, II/519 Nitrianske Pravno - Vyšehradné a na cestách III. triedy v obvode Slovenské Kľačany, Veľký Krtíš, Čebovce, Bánovce nad Bebravou. Snehové reťaze pre všetku dopravu je potrebné použiť na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá. Na úsekoch ciest I/18 Pusté Pole, II/567 Čabalovce - Výrava, III/67028 Výborná - Lendak , III/53004 Bajerovce, III/54306 - Šarišské Sokolovce a na cestách v okolí Medzilaboriec, Nižnej Šebastovej, Chminianskej Novej Vsi sa vplyvom silného nárazového vetra tvoria snehové jazyky resp. záveje. 

 

Horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako 10 m a priechod Zbojská pre vozidlá nad 3,5 t. Úseky ciest I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a I/59 Korytnica - Ružomberok sú tiež uzatvorené pre vozidlá dlhšie ako 10 m. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona