Diaľnica medzi Spišským Štvrtkom a Popradom je znova otvorená

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 08:52 • 2 min
Diaľnica medzi Spišským Štvrtkom a Popradom je znova otvorená

POPRAD - Diaľnica v úseku medzi Popradom a obcou Spišský Štvrtok v okrese Levoča je dnes zhruba od 6.15 h opäť otvorená.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová. Vo štvrtok (20.4.) bol úsek obojsmerne uzatvorený od ranných hodín. Dôvodom bola hromadná dopravná nehoda, pri ktorej bolo poškodených okolo 50 áut.

 

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel pre TASR uviedol, že pri reťazovej havárii sa zranilo 24 osôb, z toho dve ťažko. Doprava bola vo štvrtok odklonená na cestu 1. triedy I/18, kde sa vytvárali niekoľkokilometrové kolóny.

 

Diaľnica bola uzatvorená aj pre nepriaznivé poveternostné podmienky a snehovú búrku. Riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade Peter Benko informoval, že viacero vodičov malo už na autách letné pneumatiky. K tomu, kto nehodu zavinil, sa podľa neho ešte nedá vyjadriť. 

 

Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Marián Barilla sa vyjadril, že aj všetky cesty v podtatranskom regióne sú zjazdné bez väčších komplikácií. Ešte vo štvrtok (20.4.) vo večerných hodinách sa cestárom pomocou snehovej frézy podarilo sprejazdniť cestu v úseku z obce Hozelec do Úsvitu v okrese Poprad.

 

Otvorená je aj cesta z Liptovskej Tepličky do Vikartoviec, kde spadlo na cestu viacero stromov. "V nočných hodinách sa postupne vyjasňovalo, čo prinieslo veľmi nízke teploty až do -10 stupňov Celzia. V noci sme preto pracovali najmä na posypávaní ciest, aby sme eliminovali riziko vzniku poľadovice," objasnil Barilla. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies