Di María nechcel opustiť Real, donútili ho

NETKY.SK • 27 August 2014, 14:01 • 2 min
Di María nechcel opustiť Real, donútili ho

MANCHESTER - Argentínsky futbalista Ángel di María musel nútene opustiť Štadión Santiaga Bernabeua a prestúpiť do Manchestru United. Argentínsky stredopoliar bol v Reale Madrid spokojný a plánoval dodržať zmluvu platnú do roku 2018.

slovakia

left justify in out

"Mal som česť nosiť dres Realu štyri roky a cítil som sa hrdo. Neželal som si odísť, ale musel som. Po triumfe v Lige majstrov som odchádzal na svetový šampionát s nádejou, že vedenie Realu urobí voči mne jedno gesto, ktoré však neprišlo. Medzičasom bolo povedaných veľa vecí a veľa klamstiev. Niekto ma možno len nemá rád. Chcel by som trocha viac férovosti," napísal Di María v otvorenom liste fanúšikom Realu, ktorý zverejnili denníky Marca a Daily Mail. 

 

Manchester United ho získal do svojho kádra za rekordných 59,7 milióna libier (75 miliónov eur), čím sa vicemajster sveta stal najdrahším hráčom v histórii Premier League. Di María podpísal na Old Trafforde zmluvu na päť rokov. Súčasťou Realu bol uplynulé štyri sezóny. Angažovaním Jamesa Rodrígueza a Toniho Kroosa sa zvýšila konkurencia medzi stredopoliarmi kráľovského klubu a Di María prišiel o miesto v zostave. Di María odmieta, že by za jeho odchodom boli peniaze. "Veľa pre mňa dôležitých vecí nesúvisí s platom a peniazmi. Dúfam, že ich nájdem v jednom z najväčších klubov sveta - Manchestri United," doplnil Di María. 

 

Dvadsaťšesťročný Argentínčan získal v Reale raz ligový titul, v minulej sezóne triumfoval v Lige majstrov i európskom Superpohári, dvakrát sa radoval zo Španielskeho pohára. Do Madridu prišiel z Benficy Lisabon za 25 miliónov eur. Od roku 2010 odohral za tím zo San Bernabéua 124 ligových stretnutí, v ktorých strelil 22 gólov. Futbalovo Di María vyrastal v Rosariu Central. Päťdesiatdvanásobný argentínsky reprezentant je olympijský víťaz 2008 a majster sveta do 20 rokov 2007. Informácie pochádzajú z Daily Mail. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona