Di María bude najdrahším hráčom Premier League

NETKY.SK • 26 August 2014, 08:23 • 2 min
Di María bude najdrahším hráčom Premier League

MANCHESTER - Argentínsky stredopoliar Ángel di María bude od utorka hráčom Manchestru United, kam prestúpi za 59,7 milióna až 63,9 milióna libier z Realu Madrid.

slovakia

left justify in out

Stane sa najdrahším hráčom histórie Premier League, zatiaľ žiaden anglický klub nezaplatil za prestup podobnú sumu. Oba zainteresované kluby sa už podľa BBC a Sky Sports dohodli na transfere, hráč je vraj od pondelkového večera v Manchestri a absolvoval lekársku prehliadku. Di Maríov prestup oficiálne potvrdia v utorok.

 

Doterajší prestupový rekord Premier League držala od roku 2011 Chelsea, ktorá zaplatila Liverpoolu za Fernanda Torresa 50 miliónov libier. V Manchestri doteraz najviac financií dali za Juana Matu, ktorého kúpili v januári 2014 z Chelsea za 37,1 milióna libier. 

 

Di María požiadal vedenie "bieleho baletu" o výmenu do iného mužstva a odmietol podpísať novú zmluvu. Strieborný medailista z tohtoročných majstrovstiev sveta v Brazílii bol súčasťou Realu uplynulé štyri sezóny. Zmluvu mal do roku 2018. Angažovaním Jamesa Rodrígueza a Toniho Kroosa sa zvýšila konkurencia medzi stredopoliarmi kráľovského klubu a Di María prišiel o miesto v zostave. Odchod Argentínčana z tímu úradujúceho víťaza Ligy majstrov už medzičasom potvrdil aj tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti, ktorý povedal, že Di María sa rozlúčil so svojimi spoluhráčmi. 

 

Dvadsaťšesťročný Argentínčan získal v Reale raz ligový titul, v minulej sezóne triumfoval v Lige majstrov i európskom Superpohári, dvakrát sa radoval zo Španielskeho pohára. Do Madridu prišiel z Benficy Lisabon za 25 miliónov eur. Od roku 2010 odohral za tím zo San Bernabéua 124 ligových stretnutí, v ktorých strelil 22 gólov. Futbalovo Di María vyrastal v Rosariu Central. Päťdesiatdvanásobný argentínsky reprezentant je olympijský víťaz 2008 a majster sveta do 20 rokov 2007. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies