Di Canio odmieta rasistickú povesť, chce mier s talianskymi Židmi

NETKY.SK • 8 November 2016, 07:42 • 2 min
Di Canio odmieta rasistickú povesť, chce mier s talianskymi Židmi

RÍM - Bývalý taliansky futbalista a tréner Paolo Di Canio poslal odkaz Talianskej židovskej komunite (UCEI), v ktorom odmieta imidž rasistu a násilníka. Prejavy antisemitizmu výrazne poškodili jeho kariéru. Informovala o tom agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Di Canio naposledy trénoval v roku 2013 anglický Sunderland a potom pracoval ako komentátor talianskej televíznej stanice Sky Sport. Tá však v septembri zrušila jeho reláciu pre fašistické tetovanie, ktoré bolo vidieť počas videorozhovoru.

 

Štyridsaťosemročný Di Canio podľa stránky moked.it uviedol, že nemá nič spoločné s antisemitizmom, rasizmom, diskrimináciou a násilím. Bývalé rasistické zákony z čias vlády Benita Mussoliniho označil za hanbu jeho krajiny a obrovskú tragédiu pre tisícky talianskych Židov.

 

Prezidentka UCEI Noemi Di Segniová reagovala, že slová a činy si treba dôkladne premyslieť a pozor na svoje správanie by si mali dávať najmä verejne známe osoby.

 

Futbalista známy pre svoje údajné sklony k fašizmu odštartoval v televízii vlastnú reláciu s názvom "Di Canio Premier šou". V jednom z jej vydaní bolo na ňom možné vidieť vytetované slovo "dux", ktoré odkazuje na bývalého talianskeho fašistického lídra Benita Mussoliniho.

 

Pre Di Cania nešlo o prvý problém s touto tématikou, v roku 2005 ho ešte ako hráča Lazia Rím potrestali za opakovaný fašistický pozdrav. Vtedy prezentoval názor, že jeho gesto nemalo politický podtón.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies