DHL Global už dopravuje tovar z Číny do Európy po železnici

NETKY.SK • 21 September 2014, 15:52 • 2 min
DHL Global už dopravuje tovar z Číny do Európy po železnici

VARŠAVA - Spoločnosť DHL Global Forwarding začala s pravidelnou týždennou dopravou tovarov po železnici z čínskeho mesta Su-čou do poľskej Varšavy. Informuje o tom dnes internetový portál Railway Gazette.

slovakia

left justify in out

Cesta z východiskovej do cieľovej stanice po ruskej Transsibírskej železnici trvá 14 dní. Po koľajach sa naliehavý tovar k európskym zákazníkom dostáva o polovicu rýchlejšie ako najrýchlejšími loďami. Železničné poplatky v porovnaní s leteckými tarifami sú nižšie takmer o 80 %.
     

Nová služba je rozšírením doterajšieho odosielania jedného vagóna denne zo Šanghaja do Európy. DHL vypravuje vlakovú súpravu z čínskeho Čcheng-tu, ktorá prechádza západnou Čínou a ďalej koridorom cez Kazachstan do Varšavy. 
     

Su-čou je strategickým východiskovým bodom provincie Ťiang-su. Generálny riaditeľ DHL Global Forwarding Roger Crook uviedol, že spoločnosť môže ponúknuť v Číne zákazníkom niekoľko východiskových a cieľových staníc. Záujem o jej služby prudko rastie. Spoločnosť totiž ponúka nielen prepravu celých kontajnerov, ale aj podstatne menších zásielok. Tie má v kompetencii divízia DHL Railconnect.
     

DHL skúma aj využitie prepravy železničných vagónov trajektmi do Japonska a Kórejskej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies