DFNsP očakáva na Silvestra viac pacientov, UNB ide v normálnom režime

NETKY.SK • 30 December 2016, 08:42 • 2 min
DFNsP očakáva na Silvestra viac pacientov, UNB ide v normálnom režime

BRATISLAVA - Lekári v detskej nemocnici na bratislavských Kramároch budú počas Silvestra a Nového roka pracovať v inom usporiadaní ako počas roka.

slovakia

left justify in out

Na urgentnom príjme počítajú s častejšími návštevami pacientov, prispôsobili sa tomu. Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) bude pracovať v štandardnom režime, nápor pacientov má celý rok.

 

"Počas dňa sa o deti postará päť pediatrov, slúžiť bude aj jeden chirurg. V noci pôjde o troch pediatrov a takisto jedného chirurga," povedala pre TASR Dana Kamenická, hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFnsP) v Bratislave. V prípade potreby vie zdravotnícke zariadenie zabezpečiť ďalšieho chirurga.

Pacienti chodievali vlani v tomto čase na urgent najmä s úrazmi po pádoch a s tými z použitia pyrotechniky či zlomeninami. Lekári ošetrovali i opité deti. Počas silvestrovskej noci sa postarali o vyše 50 detí, niektoré museli hospitalizovať.

 

Na centrálne príjmy v UNB prišlo vlani na Silvestra asi 160 ľudí. Štvrtina z nich mala úraz z pádu či použitia pyrotechniky. Rolu tam zohral i alkohol. Pacienti prichádzali aj s popáleninami a tržnými ranami. Doktori zaznamenali aj pokus o samovraždu či vážne pohryznutie dieťaťa psom. "Na urgente majú lekári stále plné ruky práce, nielen počas Silvestra a sviatkov," dodala hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová. Doktori na centrálnom príjme fungujú počas Silvestra a Nového roka v štandardnom režime.

 

V hlavnom meste od novembra tohto roka platí všeobecne záväzné nariadenie, v ktorom zakázali používanie zábavnej pyrotechniky kategórie F2 a F3 aj na Silvestra. Ide o pyrotechniku, ktorá je dostupná voľne v predaji, napríklad delobuchy či svetlice. Výnimkou sú len ohňostroje, ktoré odpaľuje profesionálna firma, detská zábavná pyrotechnika kategórie F1 či scénická pyrotechnika. Bratislavské nemocnice nevylúčili, že sa o ľudí zranených pyrotechnikou budú starať aj počas týchto novoročných sviatkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona