DFB pri voľbe prezidenta FIFA podporí Infantina: Je najlepší kandidát

NETKY.SK • 20 Január 2016, 14:23 • 2 min
DFB pri voľbe prezidenta FIFA podporí Infantina: Je najlepší kandidát

FRANKFURT - Nemecký futbalový zväz (DFB) podporí vo voľbe prezidenta FIFA švajčiarskeho kandidáta Gianniho Infantina. V utorok to oficiálne potvrdil prostredníctvom agentúry DPA.

slovakia

left justify in out

"Gianni Infantino je kandidát za Európu a je to najlepší kandidát. Počas svojej práce generálneho sekretára UEFA získal veľa skúseností, pozná každú tvár vo futbale, je medzinárodne skúsený a ovládla šesť svetových jazykov. Vzhľadom na svoju reputáciu a skúseností prinesie kvalifikáciu pre potrebné zmeny a určite sa postaví všetkým výzvam," uviedol zastupujúci prezident DFB Reinhard Rauball.

 

Súčasný generálny sekretár UEFA Infantino je jedným z piatich kandidátov na uvoľnený post po odstupujúcom šéfovi FIFA Seppovi Blatterovi. Ďalšími sú šéf Ázijskej futbalovej konfederácie šejk Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa, juhoafrický politik Tokyo Sexwale, jordánsky princ Ali Bin Al-Hussein a bývalý asistent generálneho sekretára FIFA Jerome Champagne. Voľby sú na programe 26. februára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona