Devízové rezervy Číny po dlhom čase nečakane vzrástli

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 14:41 • 2 min
Devízové rezervy Číny po dlhom čase nečakane vzrástli

PEKING - Devízové rezervy Číny vo februári nečakane vzrástli, prvýkrát za osem mesiacov. To prekvapilo ekonómov, ktorí predpovedali ich ďalší pokles.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov Čínskej ľudovej banky sa devízové rezervy Číny vo februári zvýšili o 7 miliárd USD (6,61 miliardy eur) na 3 bilióny USD, zatiaľ čo ekonómovia predpovedali, že klesnú o 2,96 miliardy USD.

 

Februárový nárast devízových rezerv druhej najväčšej svetovej ekonomiky bol prvý za osem mesiacov. To signalizuje, že centrálna banka v Pekingu minulý mesiac nakupovala devízy a zároveň, že sa odlev kapitálu zastavil, uviedol Julian Evans-Pritchard, analytik pre Čínu v spoločnosti Capital Economics.

 

Odborníci však zároveň pripomínajú, že údaje za február mohli skresliť aj oslavy nového lunárneho roka, počas ktorých sú banky a firmy zatvorené, čo znamená prestávku v obchodovaní aj prerušenie finančných tokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies