Deviaty Topfest je minulosťou, zaujal Kabát i kapely z Fínska

NETKY.SK • 1 Júl 2012, 21:08 • 2 min
Deviaty Topfest je minulosťou, zaujal Kabát i kapely z Fínska

Deviaty Topfest je minulosťou, zaujal Kabát i kapely z Fínska - Kultúra V nedeľu nadránom sa skončil 9. ročník festivalu Topfest.

slovakia

left justify in out

img

V nedeľu nadránom sa skončil 9. ročník festivalu Topfest. Po uplynulých daždivých rokoch sa tentoraz organizátori i návštevníci mohli tešiť zo slnečného počasia. O jediný dážď sa od piatku 29. júna staralo snežné delo situované v areáli piešťanského letiska. Ľudia sa počas dvoch dní pohybovali v areáli s rozlohou milión metrov štvorcových, ktorého ploty merali takmer 7 kilometrov.

“Tento areál sme stavali doslova s myšlienkou maximálnej funkčnosti a priestrannosti, snažili sme sa, aby tu všetko malo svoje miesto, či už ide o oddychovú a parkovaciu zónu, jednotlivé pódia, nákupnú ulicu či ďalšie služby. Zatiaľ máme na areál len samé pochvaly, veď nie všade na festivaloch sú bežné napríklad pravidelne čistené splachovacie WC, ako tomu bolo u nás. Sú to možno pre niekoho maličkosti, ale my by sme radi stavali aj na takýchto maličkostiach. Celkovo hodnotím tento ročník ako výborný, všetko fungovalo, teším sa, že sa nikomu nič nestalo a že mi šéf záchrannej služby ráno po festivale povedal, že nemali žiadnu robotu. To je najdôležitejšie - ľudia sa prišli zabaviť - na nás je, aby sme im tú zábavu a služby s ňou spojené ponúkli. Budem rád, keď to tak bude pri každom ročníku festivalu,” povedal hlavný organizátor Topfestu Dušan Drobný.

Vrcholom česko-slovenskej produkcie na Topfeste bolo už tradične vystúpenie skupiny Kabát, ktorá koncertovala prvýkrát po viac ako polročnej pauze. “Sme radi, že všetko na svete sa mení, ale Kabáti na Topfeste sú stále. Pre tento rok sme trocha pozmenili repertoár, scénu, svetlá a aj efekty - predsa len hráme tu deviatykrát a musím sa opäť opakovať, ale opäť máme po koncerte na tomto festivale veľmi dobrý pocit,” uviedol spevák kapely Josef Vojtek. Z domácich interpretov sa na podujatí predviedol napríklad Braňo Mojsej, speváčka Zuzana Smatanová, kapely IMT Smile, Vidiek, Polemic, Konflikt či Iné Kafe.

Najväčšími zahraničnými ťahákmi boli na poslednú chvíľu oslovení a rýchlo do Piešťan dopravení Lordi, ale aj ďalší Fíni - ohlasovaní headlineri zo skupiny Nightwish. V ponuke nezaostával ani tanečný stan Top Trance, kde bolo možné počas dvoch nocí zažiť šou dídžejov ako Markus Schulz, Jochen Miller či Marcel Woods. Vrcholom bolo v tomto smere predstavenie Martina Solveiga. Na záver festivalu nechýbal už tradičný niekoľkominútový ohňostroj. Jubilejný 10. ročník Topfestu by sa mal konať počas prvého prázdninového víkendu nasledujúceho roku, teda 28. a 29. júna 2013.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona