Deviaty Avon Pochod proti rakovine prsníka: Sprievod povedie uličkami centra Bratislavy

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 08:45 • 2 min
Deviaty Avon Pochod proti rakovine prsníka: Sprievod povedie uličkami centra Bratislavy

BRATISLAVA - V sobotu sa na Bratislavskom hrade uskutoční deviaty ročník Avon Pochodu proti rakovine prsníka.

slovakia

left justify in out

Program bude v areáli Východnej terasy už od desiatej ráno, samotný sprievod však odštartuje až o 14:30.

Pochod, ktorého cieľom je upozorniť na zdravé prsia a poukázať na dôležitosť prevencie formou pravidelných lekárskych prehliadok, povedie tentoraz uličkami historického centra mesta. K pochodujúcemu davu sa tak, ako každý rok pridajú tváre projektu Avon Pochod proti rakovine prsníka Jana Kirschner, Ada Straková, Maroš Kramár, Alena Heribanová, Hana Rapantová, Braňo Bruno Ciberej, Zlatica Puškárová, Nora Beňačková, Karin Habšudová, Roman Juraško, Kvetka Horváthová, Beáta Dubasová a Henrieta Mičkovicová. Tento rok sa po prvý raz na pochode zúčastní aj moderátorka Soňa Skoncová.

Vstupenkou na podujatie bude Tričko proti rakovine prsníka 2017, ktoré si budú môcť záujemcovia a záujemkyne zakúpiť priamo na pochode. Kúpou trička prispejú na boj proti ochoreniu a získajú tiež vstup na prehliadku Bratislavského hradu. Všetky vyzbierané finančné zdroje následne pripíšu na konto verejnej zbierky Avon Pochod 2017, realizovanej občianskym združením Amazonky.

Okrem samotného pochodu sa návštevníci a návštevníčky môžu tešiť aj na pestrý hudobný program. Krátko popoludní sa na pódium postavia Korben Dallas a Polemic. Niekoľko minút pred pochodom príde tradične na rad bubnová šou v podaní Campana Batucada. Po pochode sa predstaví kapela Pops spoločne s Lukášom Adamcom a podvečer bude patriť speváčke Jane Kirschner. Na začiatku jej vystúpenia sa uskutoční najemotívnejší moment pochodu, tzv. akt spolupatričnosti, keď dav vypustí tisícky ružových balónov.

Organizátori pochodu pripravili tento rok pre účastníkov aj novinku - po prvý raz bude súčasťou podujatia špeciálna Walktalk Show s Borisom Pršom, ktorý vyspovedá ambasádorov projektu, zástupcov neziskových organizácií a zaujímavých hostí. Návštevníci areálu Bratislavského hradu sa môžu počas dňa tešiť aj na autogramiádu známych osobností či Nordic walking a o zábavu nebudú mať núdzu ani najmenší. V detskej zóne si užijú stretnutie a súťaže s hasičmi, kreatívne dielničky, maľovanie na tvár, čítanie rozprávok s Dadom Nagyom, veselé Divadlo Zajka Hrajka a vystúpenie Crazy Chichi and Friends.

Počas celého dňa bude k dispozícii aj Streetfood zóna a hand made stánky a svoje priestory pre účely voľnej prehliadky sprístupní aj Historické múzeum.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies