Deviatakom zostáva už len niekoľko dní na výber strednej školy

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 12:37 • 2 min
Deviatakom zostáva už len niekoľko dní na výber strednej školy

BRATISLAVA - Deviataci majú už len niekoľko dní na definitívny výber strednej školy. Do 10. apríla musia odovzdať riaditeľovi základnej školy prihlášky, ktoré sú podpísané zákonným zástupcom, potvrdené detským lekárom a spečatené vlastnoručným podpisom.

slovakia

left justify in out

"Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača môže podať dve prihlášky na vzdelávanie na tlačive podľa vzoru, ktorý je schválený a zverejnený ministerstvom školstva, na dve stredné školy alebo na dva odbory vzdelávania tej istej strednej školy," priblížilo ministerstvo školstva. Žiaci, ktorí sa hlásili na školy, kde boli potrebné talentové skúšky, odovzdávali prihlášky už 20. februára.

 

Prijímačky na stredné školy čakajú na žiakov 11.5. a 14.5. Druhé kolo na nenaplnený počet miest bude 16.6. "V školách, ktoré vyžadujú talentové skúšky, sa prijímacie skúšky konajú v čase od 25.3. do 15.4. Konkrétny termín určí riaditeľ školy," dodal rezort školstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona