Devetziová môže pre pozitívny nález prísť o medaily z OH

NETKY.SK • 26 November 2015, 12:22 • 2 min
Devetziová môže pre pozitívny nález prísť o medaily z OH

ATÉNY - Bývalá grécka trojskokanka Piyi Devetziová môže prísť o striebornú a bronzovú medailu z olympijských hier. Podľa Gréckej atletickej federácie (SEGAS) neprešla ešte v roku 2007 dopingovou kontrolou, čo môže mať za následok odobratie cenných kovov.

slovakia

left justify in out

"Medzinárodná asociácia atletických federácií informovala SEGAS, že Piyi Devetziová mala v roku 2007 pozitívny nález. Vzhľadom na túto skutočnosť federácia otvorila voči nej disciplinárne konanie," uviedla SEGAS vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra Reuters.

 

Devetziová získala na OH 2004 v Aténach striebornú a o štyri roky neskôr v Pekingu bronzovú medailu v trojskoku. Okrem toho vybojovala bronz aj na MS 2008 v japonskej Osake. V roku 2009 ju IAAF potrestala dvojročným dištancom, keď počas sústredenia na Ukrajine odmietla podstúpiť dopingovú skúšku. Vzápätí ukončila aktívnu športovú kariéru.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona