Developeri za premenu vinohradov na stavebné pozemky zaplatia viac

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 18:37 • 2 min
Developeri za premenu vinohradov na stavebné pozemky zaplatia viac

BRATISLAVA – Stavebné zámery developerov pri premene vinohradov na stavebné pozemky, najmä v okolí Bratislavy, má zabrzdiť mimoriadny odvod, ktorý plánuje do legislatívy zaviesť rezort pôdohospodárstva SR.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes šéf Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) po rokovaní s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD) a zástupcami vinárov a vinohradníkov na Úrade vlády SR. "Rátame, že mimoriadny odvod za vyňatie pôdy z vinohradníckeho pôdneho fondu na iné ako vinohradnícke účely by mohol predstavovať približne 100 eur na štvorcový meter," spresnil minister.

Ochrana vinohradníckej pôdy je podľa Jahnátka potrebná hlavne v okolí Bratislavy, kde "je tlak developerov na plochy viníc neuveriteľný". Príslušný návrh zákona ochraňujúci pôdu vinohradov by mohol uzrieť svetlo sveta do 15. septembra 2013. "Vzhľadom na to, že sa jedná o jednoliatu vládu, mohla by byť aj podpora v parlamente," avizoval Jahnátek možnú podporu predmetnému zákonu v parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona