Developér YIT chce v bratislavskej Cvernovke postaviť rezidenčnú štvrť

NETKY.SK • 26 November 2015, 16:03 • 2 min
Developér YIT chce v bratislavskej Cvernovke postaviť rezidenčnú štvrť

BRATISLAVA - Spoločnosť YIT získala štvorhektárový pozemok v mestskej časti Ružinov na hranici bratislavského Starého Mesta. Projekt má z územia tzv. Cvernovky vytvoriť novú rezidenčnú štvrť. Začiatok rekonštrukcie prvého objektu je naplánovaný na druhú polovicu budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Fínsky developér po revitalizácii areálu bývalého pivovaru Stein vdýchne život aj niekdajšej cvernovej továrni v Ružinove. Vyrásť tu má rezidenčná štvrť s približne 800 bytmi, občianskym vybavením, obchodnými priestormi a parkovaním. Začiatok prvej fázy projektu je naplánovaný na rok 2016 a rekonštrukciou existujúceho objektu prinesie do tejto oblasti približne 75 bytov. Podrobnejšie informácie o projekte mieni spoločnosť predstaviť v najbližších mesiacoch.

 

Firma YIT pôsobí v oblasti stavebného priemyslu vo Fínsku, v Rusku, v pobaltských krajinách, v Česku a na Slovensku. V SR funguje pod značkou YIT Reding a v Bratislave v súčasnosti realizuje výstavbu troch obytných komplexov – Tammi Dúbravka, Byty Kivikko v Novom Meste a Stein 2 v Starom Meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies