Deväťročná Izabelka má pre vás odkaz. Toto je vraj skutočne dôležité, a to nielen na Vianoce

NETKY.SK • 22 December 2020, 06:11 • 2 min
Deväťročná Izabelka má pre vás odkaz. Toto je vraj skutočne dôležité, a to nielen na Vianoce

Izabelka oslávila deviate narodeniny. A ak by ju vystihovalo jediné slovo, zaiste by to bol výraz princezná.

slovakia

left justify in out

Áno, ja viem, s dievčaťom sa väčšinou spája rozprávková postava princeznej a zrejme každé sa na ňu túžilo viac či menej podobať.

 

Učarovala jej
V Izabelkinom príbehu zohrávajú úlohu najmä Snehulienka, Popoluška, Zlatovláska a nesmiem zabúdať ani na Morskú pannu, ktorá jej rovnako tak učarovala a vzbudila v nej obrovský  záujem.

 


Najviac to zrejme vykreslí odpoveď na otázku, čím by chcela byť, keď raz bude veľká, ktorú zvykla neraz opakovať.
„Budem buď doktorkou, alebo tou Morskou pannou."
 

Vianoce

Napriek tomu, že jedno dieťa sa od druhého líši, v láske k Vianociam sú si všetky rovné. Izabelka nie je výnimkou, a preto sa podujala aj na odvážny počin. Napísala list Ježišovi, v ktorom ho, ako inak, žiadala o zoznam darčekov. Podľa jej úsudku vybrala také, čo by ju na Štedrý deň potešili najviac. List odložila pod už vyzdobený vianočný stromček a vraj, čuduj sa svete, už zmizol a viac ho tam niet. Ktovie, kto si ho asi vyzdvihol, však?

 

Pamäť má ale výbornú, a tak obsah listu zopakovala bez najmenšieho zaváhania a bez toho, aby čo i len na okamih zapochybovala nad dôležitosťou túžby.

 

 

List
Milý Ježiš,
na Vianoce by ma veľmi potešilo, keby som dostala bábiku a aj nejakú Barbie.
Ale keby som ich aj nedostala, to neprekáža. Najdôležitejšie je, aby si dal zdravie môjmu tatovi. Prosím, nech je zdravý.

 

Je to nenahraditeľné
Izabelka
nezabúdala zdôrazniť, aké nesmierne cenné je zdravie a že sa mu nič nevyrovná. Jej otec nedávno prekonal ťažký úraz, po ktorom sa bude musieť dlho zotavovať a ona si viac ako kedykoľvek predtým uvedomuje, že to najlepšie a najkrajšie sa nedá zabaliť a previazať mašľou.

 

Koniec koncov Boh sám opakovane prízvukuje prostredníctvom Biblie, aby človek kládol väčší dôraz na to, čo je neviditeľné, než na to, čo sa okom vidieť dá. Vysvetľuje to tak, že kým viditeľné je iba dočasné, a teda jeho hodnota skôr či neskôr zanikne, viditeľné je večné a na tom nikto nič nezmení.


Ľudský život má byť po celý rok predovšetkým nositeľom známej a v slovách populárnej trojice - lásky, viery a nádeje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies