Devätnásť krajínv uvoľní pre úlohy v Grécku a Taliansku 291 pohraničníkov

NETKY.SK • 21 Október 2015, 08:54 • 2 min
Devätnásť krajínv uvoľní pre úlohy v Grécku a Taliansku 291 pohraničníkov

VARŠAVA - Európske štáty čoskoro uvoľnia ďalších takmer 300 pohraničníkov pre potreby agentúry Frontex s cieľom zmierniť migračný tlak na Grécko a Taliansko. Európska agentúra pre riadenie operatívnej spolupráce na vonkajších hraniciach Európskej únie o tom dnes informovala vo svojom varšavskom sídle.

slovakia

left justify in out

Podľa Frontexu poskytne 19 európskych krajín dokopy 291 pohraničníkov, ktorí by mali byť neodkladne nasadení v Grécku a v Taliansku. Pracovať budú v registračných centrách známych aj pod označením hot spoty, kde sa budú podieľať na identifikácii a registrácii migrantov, vyplýva zo zverejneného komuniké.

 

Frontex požiadal iba začiatkom októbra lídrov členských krajín EÚ, aby uvoľnili v súvislosti s migračnou vlnou 775 pohraničníkov pre potreby tejto agentúry. Jej riaditeľ Fabrice Leggeri vyjadril dnes nádej, že krajiny únie poskytnú aj ďalších pohraničníkov.

 

Pri pobreží Grécka má Frontex v súčasnosti okolo 300 spolupracovníkov, pri talianskych brehoch je to ešte o stovku ľudí viac.

 

Z najnovších údajov Frontexu vyplýva, že na územie EÚ vstúpilo od začiatku roka ilegálne okolo 710.000 migrantov, čo vyvolalo na starom kontinente najhoršiu migračnú krízu od konca druhej svetovej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies