Deväťkrát trestaný muž dostal za krádež káblov dva roky na tvrdo

NETKY.SK • 24 September 2013, 16:20 • 2 min
Deväťkrát trestaný muž dostal za krádež káblov dva roky na tvrdo

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva roky odňatia slobody nepodmienečne za opakované krádeže káblov a iných vecí potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 60-ročného Damiána Packa z Hronskej Dúbravy. V prípade deväťkrát trestaného recidivistu súd nemal pochybnosti o vine v plnom rozsahu obžaloby, hoci Packo priznal iba časť krádeží.

slovakia

left justify in out

Packo pred svojím zadržaním v júni 2012 žil ako bezdomovec vo Zvolene. Tvrdil, že sa krádežami živil, lebo si nemohol nájsť zamestnanie nielen vo Zvolene, ale ani v Žiari nad Hronom a vo Veľkom Krtíši. Prokurátor ho obžaloval za päť skutkov. Z nich dva sa týkali krádeží medených železničných káblov a lán zo zariadení Železníc Slovenskej republiky, ktorým spôsobil škodu takmer 360 eur. V ďalších troch prípadoch sa obeťami jeho „vlamačského umenia“ stali majitelia rodinných domov. Ukradol z nich predlžovacie a elektrické káble, elektrické náradie, spací vak, horský bicykel a iné. Jednému z majiteľov vznikla škoda 450 eur, druhému 90 a tretiemu takmer tisíc eur. Po odhalení páchateľa sa časť vecí majiteľom vrátila. 

Okresný súd vo Zvolene odsúdil Packa za opakované krádeže, poškodzovanie cudzej veci a porušovanie domovej slobody na dva roky odňatia slobody nepodmienečne. Packa sa odvolal a poukazoval na to, že trest je neprimerane prísny. Tvrdil tiež, že jednu z krádeží na železnici nespáchal. Odvolací senát označil prvostupňový rozsudok za zákonný a návrhy obžalovaného zamietol. Predseda senátu pripomenul, že uložený trest je pod hranicou sadzby. Packo je vo väzbe od júna 2012, čo znamená, že má polovicu trestu už za sebou a bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie z väzenia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies