Deväťdesiate roky sú späť

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 11:00 • 2 min
Deväťdesiate roky sú späť

BRATISLAVA - Módny návrhári občas nevedia čo nové vymyslieť a tak sa nechávajú inšpirovať dobami minulými. Medzi obľúbené patria roky deväťdesiate. Čím sa môžete inšpirovať a na čo radšej zabudnúť?

slovakia

left justify in out

Topánky na platforme

V 90.rokoch musela mať každá žena topánky na platforme. Tie si deväťdesiatky vlastne vypožičali z rokov šesťdesiatych, platformu ešte zmohutneli a použili ju nielen pri sandáloch a lodičkách, ale aj u športovej obuvi. Letné topánky na platforme pokojne skúste. Nekombinujte ich ale s ďalším kúskom z deväťdesiatych rokov, ale skôr s nadčasovým modelom a hlavne modelom žensky nežným.

Nezaobstarávajte si ich, ak nemáte naozaj štíhle členky.

 

obrazok

 

"Prádlové" šaty

Prádlové šaty uzreli svetlo sveta na začiatku deväťdesiatych rokov. Šaty veľmi jednoduchého strihu so špagetovými ramienkami však môžete nosiť aj dnes. Len si dajte pozor na materiál, z ktorého sú zhotovené, aby nevyzerali lacno. Ak ich budete kombinovať so štýlovým sakom alebo bielym tričkom, nemôžete urobiť chybu.

 

obrazok

 

Krátke tričká

Tento módny kúsok predstavoval v deväťdesiatych rokoch skutočnú pohromu. Zrazu si chcela odhaľovať pupok totiž každá druhá, žiaľ vypracované bruško mal vtedy len málokto. Nie že by to snáď dnes bolo inak. Pokiaľ ale máte bruško bez chyby, prečo sa ním treba v lete a na skutočne neformálnej udalosti nepochváliť? Nikdy, ale nikdy také tričko nekombinujte s legínami! Dobre bude vyzerať napríklad s dlhou rozviatou sukňou.

 

obrazok

 

Rifle na traky

Tento kúsok bol megapopulární hlavne na začiatku deväťdesiatych rokov. Úplne pôvodne nosili traky tehotné ženy, postupne sa rozšírili do bežnej streetovej módy. Veľakrát sa nosili s opaskom a na telo, prípadne s najrôznejšími nášivkami. Ak chcete nosiť nohavice na traky, kúpte si tie zo svetlej džínsoviny, ideálne rovného strihu bez akýchkoľvek ozdôb. Pristane štíhlejším ženám, ak máte veľké prsia, radšej sa im vyhnite.

 

obrazok

 

Na toto radšej zabudnite:

- Účesy typu deka (vpredu krátke, vzadu dlhé), krepovanú trvalú a "štít" (odrastené vlasy po trvalej sa nad čelom zdvihli, natupírovaly a zabezpečili sponkou, takže vytvorili čosi podobné štítu)   

- Uzučké obojky - bužírkové náhrdelníky upnuté na krku, ktoré mali pripomínať tetovanie 

- Šusťákové súpravy   

- Zapínacie úzke dlhé sukne

- Minisvetre

- Maxisvetre z cudzopasného materiálu do véčka s diabolskými modrozelenými motívmi 

- Minibatohy    

- Nadkolienky
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies