FOTO Deväťdesiat rokov života, sedemdesiat v SND je témou výstavy o Ladislavovi Chudíkovi

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 19:48 • 2 min
FOTO Deväťdesiat rokov života, sedemdesiat v SND je témou výstavy o Ladislavovi Chudíkovi

BRATISLAVA - Deväťdesiat rokov života, sedemdesiat na doskách Slovenského národného divadla. To je názov výstavy v novej budove Slovenského národného divadla k dnešnému jubileu legendy slovenského herectva Ladislava Chudíka. Na vernisáž prišla početná kultúrna obec vrátane jubilanta.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla moderátorka podujatia Izabela Pažítková, "Ladislav Chudík je výnimočný herec, skvelý človek s veľkým srdcom tak na javisku, ako aj v živote. Jeho prvá zmluva so SND má dátum 1. januára 1944. Na výstavných 30 paneloch sa nedá zachytiť všetky roly, ktoré stvárnil v divadle, televízii, filme i rozhlase, len v SND to bolo vyše 130 postáv. Noblesný a dôstojný herec, so šibalským úsmevom a iskierkami v očiach, stále účinkuje v súčasne ponúknutej hre Tančiareň".
     

Ladislav Chudík bol na vernisáži veľmi dojatý všeobecným záujmom. Po dohode s organizátormi podujatia, vzhľadom na vek umelca, bola dovolená len jedna otázka. Túto príležitosť využila TASR: Majstre, ktorú rolu by ste si chceli ešte zahrať, herecký sen, ktorý vám možno ušiel? "Ja už o tom tak nepremýšľam. Stále mi niečo ponúkajú, ale ja to už vraciam. Lebo nechcem sa dáko prekonávať alebo siliť. Pretože v tej starine, keď už v nej človek je, tak sa vždy niečo nájde. Nájde to lekár, nájdem to aj ja, čo tajím. Taká je situácia. Možno sa niečo rodí. Ale na takú typickú charakteristickú filmovú úlohu hrať starca, to by celkom rád prijal každý herec. Ale celkovo som i tak spokojný. Dnešný deň, to čo sa tu udialo, mám z toho dobrý pocit, že som za niečo stál, že som niečo urobil," povedal pre TASR Chudík.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies