Deväť tehotných Američaniek si doviezlo vírus zika zo zahraničia

NETKY.SK • 27 Február 2016, 07:30 • 2 min
Deväť tehotných Američaniek si doviezlo vírus zika zo zahraničia

NEW YORK - Testy odhalili prítomnosť vírusu zika v organizme deviatich tehotných žien v USA. Všetky pacientky sa infikovali v zahraničí. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra Reuters a internetové vydanie denníka USA Today s odvolaním sa na amerických zdravotníkov a epidemiológov.

slovakia

left justify in out

Zdravotníci skúmajú 10 ďalších možných prípadov výskytu vírusu zika u tehotných žien. Dva z potvrdených prípadov sa skončili potratom, ďalšie dva umelým prerušením tehotenstva a tri pôrodom. Dve z narodených detí sú zdravé, jedno prišlo na svet s typickým symptómom mikrocefálie - mimoriadne malou hlavou. V dvoch ostávajúcich prípadoch ženy zostávajú tehotné, avšak žiadna z nich nie je hospitalizovaná.

 

Všetkých deväť žien má americké občianstvo a nebezpečný vírus si doviezli z ciest do krajín s jeho zvýšeným výskytom.

V USA registrujú aj ďalších 14 prípadov pravdepodobného prenosu vírusu sexuálnou cestou, z ktorých v dvoch ide tiež o tehotné ženy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies