Deväť rokov od vraždy Daniela Tupého je meno vraha neznáme

NETKY.SK • 3 November 2014, 08:59 • 2 min
Deväť rokov od vraždy Daniela Tupého je meno vraha neznáme

BRATISLAVA - Ani po deviatich rokoch nie je známe meno vraha Daniela Tupého. Vtedy 21-ročného študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave dobodali večer 4. novembra 2005 na parkovisku na Tyršovom nábreží v Bratislave -Petržalke.

slovakia

left justify in out

Skupinu mužov, ktorí boli v prípade pôvodne obžalovaní, súd oslobodil v júni 2009. Polícia prerušila trestné stíhanie koncom leta 2012, tvrdí však, že sa prípadom stále zaoberá. "Napriek tomu, že trestné stíhanie bolo prerušené, polícia venuje prípadu náležitú pozornosť," uviedol pre agentúru SITA riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru Daniel Goga. "Preverujeme všetky informácie, ktoré sa k nám dostanú a tie následne vyhodnocujeme," dodal. 

 

Daniel Tupý so šiestimi kamarátmi prechádzal v spomínaný večer 4. novembra 2005 cez parkovisko, kde ich napadli. Všetkých kopali do hlavy, niektorí mali aj bodné zranenia. Obžalovaných v kauze tejto vraždy 16. júna 2009 napokon Okresný súd Bratislava I. oslobodil. Súd neuznal za vinného Richarda H., ktorého prokuratúra žalovala z vraždy študenta, ani Dávida V., Jána S., Michala B. a Róberta J., ktorých žalovali z ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a výtržníctva. Rozsudok v kauze padol po približne tri a pol roku od spáchania vraždy. Obžaloba nemala v kauze vraždy študenta pevný, nespochybniteľný dôkaz, čo priznala už počas záverečnej reči prokurátorka. Podporila aj návrh otca obete, aby obžalovaní išli na detektor lži, senát to však podobne ako už predtým, keď to navrhovala obhajoba, nepripustil. Podľa prokurátorky stálo trestné stíhanie a neskôr aj obžaloba len na výpovediach svedkov. Proti oslobodzujúcemu rozsudku sa najprv prokuratúra odvolala, neskôr však odvolanie stiahla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona