Deväť kazašských reprezentantov suspendovali pre podozrenie z dopingu

NETKY.SK • 22 November 2018, 15:50 • 2 min
Deväť kazašských reprezentantov suspendovali pre podozrenie z dopingu

SALZBURG - Deväť kazašských biatlonistov, vrátane kompletného ženského olympijského tímu, suspendovali pre podozrenie z dopingu. Podľa vyjadrenia Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) súvisia tieto prípady s aktuálnym policajným vyšetrovaním v Rakúsku a Taliansku.

slovakia

left justify in out

Rakúska polícia prehľadala počas svetového šampionátu 2017 hotel, v ktorom bola ubytovaná kazašská reprezentácia. Urobila tak po tom, ako sa medzi odpadkami našlo medicínske vybavenie a tímové doklady. Po negatívnych výsledkoch dopingových testov umožnili kazašským biatlonistom štart na pretekoch.

Medzi podozrivými biatlonistami je šesť športovcov, ktorí sa zúčastnili na ZOH 2018 v Pjongčangu, a to vrátane kompletnej ženskej reprezentácie. Na tohtoročnej olympiáde nezískal nik z nich žiaden cenný kov.

V apríli uskutočnila rakúska polícia početné razie za účelom získania dôkazov súvisiacich s ekonomickou trestnou činnosťou a korupciou. Vyšetrovatelia štátneho zastupiteľstva vtedy prehľadali priestory sídla IBU a zaistili počítače. Dôsledkom razie bolo aj odstúpenie dlhoročného prezidenta IBU Nóra Andersa Besseberga a generálnej sekretárky - Nemky Nicole Reschovej.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies