Deväť gólov tria BBC pri jubilejnej 1600. ligovej výhre Realu

NETKY.SK • 21 December 2015, 09:46 • 2 min
Deväť gólov tria BBC pri jubilejnej 1600. ligovej výhre Realu

MADRID - Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 16. kola najvyššej španielskej súťaže Primera División nad Rayom Vallecano vysoko 10:2.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu otvoril už v tretej minúte Danilo po sérii krátkych prihrávok Realu. Hostia v desiatej minúte po rohovom kope vyrovnali a o dve minúty neskôr sa dokonca ujali vedenia, ale vyše hodinu hrali bez dvoch vylúčených hráčov Tita a Baenu. Kontrolu nad zápasom prebral Real. Po prvom polčase viedol 4:2 a v druhom pridal ďalších šesť gólov.

 

"Po tom, ako Rayo Vallecano prišlo o dvoch hráčov, zápas stratil na súťaživosti. Súper hral pekný futbal. Musíme však mať na pamäti, že sme strelili desať gólov. Bude sa nám tak lepšie sviatkovať," vyhlásil pre oficiálnu stránku madridského klubu kapitán Sergio Ramos, ktorý zaznamenal jubilejné 300. víťazstvo vo farbách Realu. "Toto je môj 300. triumf. Budem naďalej tvrdo pracovať, aby som sa dostal aj k ďalším métam," doplnil 29-ročný rodák z Andalúzie.

 

Žiaril útok BBC - Gareth Bale dal štyri góly, Karim Benzema dosiahol hetrik a Cristiano Ronaldo sa presadil dvakrát. Spomenuté trio prekonalo svoje vlastné maximum z 5. apríla 2015, keď Granade uštedrilo osem rán.
Kouč Realu Rafael Benítez sa na výrazný výsledok svojich zverencov pozeral sebe typickým pragmatickým spôsobom. "Mužstvo za nepriaznivého stavu dobre zareagovalo. Zápas by som rozdelil na tri fázy. Prvá, keď sme sa ujali vedenia. Druhá, keď sme inkasovali dva góly. A tretia, keď sa naše mužstvo dostalo späť do zápasu aj vďaka početnej výhode. Na ihrisku sme urobili to, čo sme museli. Strelili sme veľa gólov a víťazili. Niektorí fanúšikovia sú stále nešťastní z našej hry, musíme sa ešte viac zlepšiť," skonštatoval kormidelník "bieleho baletu".

 

Walesan Gareth Bale strelil prvýkrát v kariére v súťažnom zápase štyri góly. Dvadsaťšesťročný rodák z Cardiffu je momentálne druhým najlepším strelcom v histórii La Ligy berúc do úvahy britských a írskych hráčov. S 36 gólmi v nedeľu predbehol Íra Johna Aldridgea (33), pred ním je už iba Gary Lineker (42).

 

"Dúfam, že sa aj v roku 2016 budem stále zlepšovať. Myslím si, že sme dnes odohrali dobrý zápas, hoci Rayo hralo iba s deviatimi hráčmi. Som rád, že sme správnym spôsobom zareagovali na nezdar vo Villarreale. Tam sme mali možno päť čistých šancí v priebehu druhého polčasu, ale nevedeli sme trafiť bránku. Dnes sa nám to vrátilo v podobe desiatich gólov. Stále je však priestor na vylepšovanie niektorých vecí," cituje web Realu Madrid slová Garetha Bala.

 

Klub zo Štadióna Santiaga Bernabéua dosiahol v nedeľu jubilejné 1600. víťazstvo v La Lige. Madridčanom sa to podarilo vôbec ako prvému mužstvu v súťaži, pričom 1039 triumfov dosiahli v domácom prostredí a 561 u súperov. Najbližšie k Realu je v tomto smere úradujúci šampión Primera División FC Barcelona (1535 víťazstiev). Vôbec prvú výhru zaznamenal Real 10. februára 1929 proti tímu CE Europea (5:0).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies