Deväť členov teroristickej skupiny v Paríži odsúdili na tresty 2 až 9 rokov

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 09:14 • 2 min
Deväť členov teroristickej skupiny v Paríži odsúdili na tresty 2 až 9 rokov

PARÍŽ - Deväť ľudí, členov teroristickej siete, odsúdili v piatok v Paríži na nepodmienečné tresty odňatia slobody od dvoch do deviatich rokov. V prípade troch z odsúdených sa tak stalo v ich neprítomnosti.

slovakia

left justify in out

Kým dvaja z nich sú na úteku, tretí čaká na vydanie za mrežami v Turecku, práve v jeho prípade vyniesla francúzska justícia najvyšší trest - 9 rokov väzenia. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

 

Plánovanie teroristických útokov popreli všetci obžalovaní. Tí z nich, ktorí však strávili istý čas v pakistansko-afganskom pohraničí, kontrolovanom bojovníkmi Talibanu a členmi al-Káidy, dostali najprísnejšie tresty. Týka sa to nielen uväzneného v Turecku, ale aj dvoch ďalších mužov zadržaných v Bulharsku a Taliansku, ktorí strávia "v chládku" po osem rokov.
      

Verdikt súdu zatiaľ nie je právoplatný, znalci pomerov však s odvolaniami priveľmi nerátajú, pretože vynesené tresty sú nižšie ako požadovala žaloba.
      

Obhajkyňa jedného z najprísnejšie potrestaných sa už nechala počuť, že očakávali vyšší trest a preto sa zrejme voči vynesenému rozsudku neodvolajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies