Deväť bánk zaplatí za urovnanie sporu s investormi v USA miliardy dolárov

NETKY.SK • 14 August 2015, 12:38 • 2 min
Deväť bánk zaplatí za urovnanie sporu s investormi v USA miliardy dolárov

LONDÝN - Deväť veľkých medzinárodných bánk súhlasilo, že zaplatia 2 miliardy USD (1,80 miliardy eur) za urovnanie sporov s americkými investormi, ktorí ich obvinili z manipulácie s devízovými kurzami. Informoval o tom britský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Banky teraz musia odškodniť investorov, medzi ktorých patria hedžové aj dôchodkové fondy. Ide o banky HSBC, Barclays, BNP Paribas, Bank of America, JP Morgan, Citibank, Goldman Sachs, RBS a UBS. Viaceré z týchto bánk dostali v máji aj pokutu od amerických a britských úradov v celkovej výške 6 miliárd USD za fixovanie devízových kurzov aj za manipulácie s úrokovou sadzbou Libor.

 

Finančné inštitúcie museli priznať vinu, keďže ich zamestnanci manipulovali finančné trhy. Ich makléri, ktorí sa sami označili za "kartel", údajne zdieľali príkazy klientov a získané informácie využili vo svoj prospech.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies